top of page

Verwarming met radiatoren


Gaat u in uw woning een verwarmingssysteem aanleggen, dan hebt u de keus uit verschillende mogelijkheden. De meest efficiënte en eenvoudige oplossing is het aanleggen van een centraal verwarmingssysteem met radiatoren. Uiteraard zijn er ook heel goed andere opties mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor vloerverwarming, maar dit heeft als nadeel dat u minder goed de temperatuur per kamer kunt bepalen. Andere opties zijn bijvoorbeeld elektrische kacheltjes of open haarden. Deze hebben echter als grote nadeel dat ze slechts één vertrek verwarmen en bij de open haard of houtkachel komt daar als extra nadeel bij dat u continu er om moet denken dat er nieuw hout bijgevuld moet worden. Vergeet u dit even, dan gaat meteen de kachel uit en kunt u deze weer helemaal opnieuw aansteken. Een CV met radiatoren is dan veel eenvoudiger, deze kunt u immers gewoon via de thermostaat gemakkelijk aanzetten. Met een draai aan de knop schakelt u dan heel eenvoudig in een keer alle radiatoren aan. Kiest u er bovendien voor om op alle radiatoren thermostaatkranen te plaatsen, dan kunt u ook nog eens heel eenvoudig per ruimte de temperatuur bepalen. Dit is natuurlijk erg prettig, want u wilt immers niet per se in iedere kamer even veel warmte hebben. Zo is het in de woonkamer natuurlijk prettig als deze de hele tijd goed verwarmd is, maar de slaapkamer heeft natuurlijk maar een veel lagere temperatuur nodig. Als het daar te warm is, kunt u immers niet goed slapen. En in de badkamer hebt u in principe maar een uurtje per dag warmte nodig, alleen als u gaat douchen, wassen of tandenpoetsen. U kunt met een thermostaatkraan dan deze gewoon even vlak voor tijd omhoog draaien en deze weer uitdraaien als u klaar bent. Zo kunt u met radiatoren dus veel efficiënter met verwarming van uw woning omgaan.

Veel keus aan radiatoren

Als u zelf radiatoren aan gaat leggen in uw woning, dan is het natuurlijk wel lastig om te bepalen welke exemplaren u nu moet hebben. Er is immers niet alleen veel keus op het gebied van uiterlijk, vormgeving en kleur, maar ook wat betreft de capaciteit die ze hebben. Hoewel het design natuurlijk van belang is, is de capaciteit van de radiatoren natuurlijk doorslaggevend. Is deze niet op orde, dan kan het zijn dat het u nooit lukt om een ruimte goed warm te krijgen en dat is natuurlijk erg vervelend. Of u koopt een exemplaar dat veel te groot is en veel meer ruimte inneemt dan nodig is. Hoe bepaalt u nu welke capaciteit uw radiatoren moeten hebben? Dit kunt u heel eenvoudig berekenen via de handige rekenmodule op de site van De Allergoedkoopste. U vult daar de volgende gegevens in:

  • wat de afmetingen van de ka

mer zijn waarvoor u de berekening wilt maken, dus de lengte, de breedte en de hoogte

  • welke temperatuur uw voorkeur heeft in het betreffende vertrek

  • of de muren geïsoleerd zijn of niet

  • of uw huis oud en slecht geïsoleerd is of niet

  • of uw woning vrijstaand is of een hoekhuis

Waarom is dit nu van belang? De afmetingen en de temperatuur spreken natuurlijk voor zich. Ook de isolatie zal voor zich spreken, hoe slechter geïsoleerd, hoe meer capaciteit de radiatoren moeten hebben om de benodigde warmte te kunnen bepalen. En dat geldt ook voor het feit of u in een vrijstaand huis of hoekhuis woont of dat u juist in een flat woont. Is dat laatste het geval, dan hebt u immers aan alle kanten buren en de warmte van hun huizen zorgt ervoor dat er weinig warmte uit uw woning weglekt. U kunt dan dus met een lagere capaciteit radiatoren volstaan.

Voordelen van De Allergoedkoopste

Hebt u uitgerekend welke capaciteit uw radiatoren moeten hebben voor ieder vertrek van uw woning? Dan kunt u deze vervolgens ook heel eenvoudig meteen bij hen bestellen. Kiest u voor De Allergoedkoopste, dan kunt u er zeker van zijn dat u nooit teveel voor deze producten betaalt. Natuurlijk is dit niet het enige voordeel dat zij bieden, een ander groot pluspunt van deze webwinkel is dat zij een zeer ruim aanbod aan radiatoren en toebehoren hebben. Alles wat u maar nodig hebt voor de aanleg van een centraal verwarmingssysteem kunt u bij hen vinden. Daarnaast bieden zij altijd honderd procent fabrieksgarantie op alle artikelen die zij verkopen. Bestelt u radiatoren bij De Allergoedkoopste, dan kunt u er bovendien zeker van zijn dat u deze binnen twee werkdagen in huis hebt. Zij hebben namelijk altijd alles wat zij in hun webwinkel staan ook daadwerkelijk op voorraad, zodat zij snel kunnen leveren. Levering wordt bovendien gratis verzorgd in Nederland en alle prijzen die op de site vermeld staan zijn inclusief btw. U komt bij het afronden van uw bestelling dus niet plotseling voor vervelende verrassingen te staan wat betreft de hoogte van de factuur. Dit zijn dus allemaal redenen waarom u voor radiatoren juist naar De Allergoedkoopste zou moeten gaan. U kunt gemakkelijk zelf uitrekenen welke capaciteit u nodig hebt en daar de nodige elementen bij uitzoeken. Bij iedere radiator staat namelijk vermeld wat de verwarmingscapaciteit is. hebt u meer capaciteit nodig dan één exemplaar kan bieden, dan kiest u gewoon meerdere, totdat u de juiste hoogte bereikt hebt. Als u radiatoren wilt gaan kopen voor de verwarming van uw woning, dan bent u bij De Allergoedkoopste dus zeker aan het juiste adres.


bottom of page